verschil tussen een beeldschermbril, leesbril en gewone bril

verschil tussen een beeldschermbril, leesbril en gewone bril

Een beeldschermbril op sterkte is een bril op sterkte die is geoptimaliseerd voor de afstand tussen je ogen en je beeldscherm. Beeldschermbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Op kantoor of op je thuiswerkplek.

 • Exclusieve partner van

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

wat is een beeldschermbril

Een beeldschermbril biedt de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een beeldschermbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten. In de afbeelding hiernaast zie je het verschil tussen een leesbril, een ‘gewone’ multifocale bril en een beeldschermbril op sterkte van Hans Anders.

Bekijk alle informatie in onze
brochure of stuur makkelijk door

verschil beeldschermbril op sterkte van Hans Anders en leesbril

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen over het algemeen achteruit. Vaak wordt het dan moeilijker om op korte afstand goed te zien. Een leesbril biedt dan uitkomst. Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter waardoor je alsnog klachten kunt krijgen. Daarvoor is een beeldschermbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk doet.

verschil multifocale beeldschermbril en ‘gewone’ multifocale bril

Een gewone multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd. Heb je een multifocale bril privé? Ga dan ook voor je computerbril voor een multifocale optie.

wat kost een beeldschermbril op sterkte

De prijs van een computerbril hangt onder meer af van het montuur en het type glazen. Dankzij ons online bestel- en beheerplatform maken we het makkelijk om een beeldschermbril op sterkte te bestellen. Je stelt hierbij zelf je eigen pakket/regeling samen, afgestemd op jouw budget en de behoefte van je medewerker. Je betaalt wat je bestelt en je hebt nooit extra onverwachte kosten achteraf. Makkelijk toch?

comfortabel (thuis)werken met een beeldschermbril

Dat veel en intensief achter de computer zitten niet goed voor je is, dat wisten we al. Het kan tot allerlei nare klachten leiden als minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn. Dat is waar de beeldschermbrillen van seeh. om de hoek komen kijken. Een beeldschermbril biedt de oplossing voor klachten die ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Ze bieden ogen de juiste ondersteuning om goed en langdurig te kunnen werken, zonder dat dit tot klachten leidt. Want dat is wat je van een fijne werkplek mag verwachten.

enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek. Deze glazen worden vooral ingezet bij medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar.

multifocale glazen

Multifocale glazen combineren sterkte voor veraf met sterkte voor dichtbij, zonder dat het aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf doordat de glazen een natuurlijk verloop hebben van plus- naar minsterkte.

welke computerglazen passen bij mij

De varifocale computerglazen van Hans Anders noemen wij de Workforce Varifocus glazen. Deze zijn verkrijgbaar in de uitvoeringen Nearview, Midview en Longview.

workforce nearview

 • ingezet bij statische werkzaamheden
 • lees- en beeldschermwerk dat verricht wordt op dezelfde werkplek
 • scherp blikveld tot 1 meter afstand

workforce midview

 • combinatie van beeldschermwerk en kantoorwerkzaamheden
 • vooral op korte afstand van het beeldscherm
 • scherp blikveld tot 2 meter afstand

workforce longview

 • combinatie van beeldschermwerk, kantoorwerkzaamheden en vergaderen
 • speciaal voor dynamische functie
 • scherp blikveld tot 6 meter afstand

oogmeting en advies van Hans Anders

Oogmetingen en daarbij behorende adviezen worden verricht door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders. Bij het aanmaken van een bestelbon wordt een aantal vragen doorlopen waardoor we je helpen de juiste beeldschermbril te kiezen. Je maakt zelf de keuze in welke mate je medewerkers en de opticien van Hans Anders de vrijheid hebben om de best mogelijke beeldschermbril te bepalen.

monturen van Hans Anders

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of gekozen mag worden uit de gehele huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een geringe meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken; een assortiment van meer dan 750 modellen die constant wordt vernieuwd.

greep uit de collectie

we helpen je graag verder

Klaar om te starten? Bel +31 (0)85 065 30 56 of vul ons aanmeldformulier in.

 • Beste prijs
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Klantvriendelijke specialisten
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >