Kies de juiste beeldschermbril

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten, kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Beeldschermbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken.

  • Wij werken samen met

beste prijs

makkelijk

makkelijk

effectief

ENKELVOUDIGE GLAZEN

Enkelvoudige glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek. Deze glazen worden vooral ingezet bij medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar.

MULTIFOCALE GLAZEN

Multifocale glazen combineren sterkte voor veraf met sterkte voor dichtbij, zonder dat het aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf doordat de glazen een natuurlijk verloop hebben van plus- naar minsterkte.

Voor de multifocale beeldschermbrillen hebben we gekozen voor Workforce Nearview, Midview en Longview. Deze glazen hebben verschillende sterktes; voor dichtbij, het tussengebied en veraf. De afstanden in de glazen worden afgestemd tussen 40 centimeter en maximaal 6 meter ver goed kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je beeldscherm kunt zitten en ook goed je andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Eigenlijk overal dus.

advies nodig

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

BEELDSCHERMBRIL VERSUS LEESBRIL

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen over het algemeen achteruit. Vaak wordt het dan moeilijker om op korte afstand goed te zien. Een leesbril biedt dan uitkomst. Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter waardoor je alsnog klachten kunt krijgen. Daarvoor is een beeldschermbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk doet.

MULTIFOCALE BEELDSCHERMBRIL VERSUS EEN GEWONE MULTIFOCALE BRIL

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Een beeldschermbril biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een beeldschermbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

verschil tussen leesbril, gewone multifocale bril en beeldschermbril van seeh

MONTUREN

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of gekozen mag worden uit de gehele huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een geringe meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken; een assortiment van meer dan 750 modellen die constant wordt vernieuwd.

OOGMETING EN ADVIES

Oogmetingen en daarbij behorende adviezen worden verricht door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders.

Bij het aanmaken van een bestelbon wordt een aantal vragen doorlopen waardoor we je helpen de juiste beeldschermbril te kiezen. Je maakt zelf de keuze in welke mate je medewerkers en de opticien van Hans Anders de vrijheid hebben om de best mogelijke beeldschermbril te bepalen. Onze specialisten helpen je graag bij het invullen van je eerste bestelformulieren.

KIES DE JUISTE BEELDSCHERMBRIL

Niet zeker welke beelschermbril je moet kiezen? Neem dan contact op met onze specialisten.

WORKFORCE NEARVIEW

Workforce Nearview glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek.

WORKFORCE MIDVIEW

Voor een combinatie van beeldschermwerk, kantoorwerkzaamheden en vergaderen adviseren we Workforce Midview glazen. Deze glazen zijn perfect als je vooral op korte afstanden werkt. Ze bieden het breedst mogelijke, scherpe blikveld tot 2 meter afstand. Wanneer je je van de werkplek af verplaatst, adviseren we je de beeldschermbril af te zetten.

WORKFORCE LONGVIEW

Heb je een dynamische functie waarin je veel van de ene naar de andere werkplek moet lopen, vergaderingen bijwoont en beeldschermwerk en kantoorwerkzaamheden uitvoert, dan zijn Workforce Longview glazen voor jou de ideale oplossing. Deze geavanceerde kantoorglazen hebben nagenoeg geen vertekening en geven een scherp beeld tot 6 meter afstand. Je kunt je beeldschermbril bovendien in de meeste werksituaties ophouden.