Doorgaan naar inhoud

Beeldschermbrillen

RSS
 • Helpt een Bluefilter echt of is het klinkklare onzin?
  februari 2, 2022

  Helpt een Bluefilter echt of is het klinkklare onzin?

  We kijken steeds vaker op beeldschermen zoals een computer, tablet, smartphone of televisie. Deze beeldschermen stralen een hoge intensiteit blauw licht uit. Dit blauwe licht zit van nature ook in daglicht en helpt ons wakker te blijven. Als je veelvuldig op beeldschermen kijkt dan kan dit op de lange duur oncomfortabel voelen en kunnen er klachten ontstaan.

  Nu lezen
 • Wetgeving en fiscaliteit beeldschermbrillen
  januari 26, 2022

  Wetgeving en fiscaliteit beeldschermbrillen 2022

  Hieronder staat een simpel overzicht over de wetgeving en fiscaliteit rondom een beeldschermbril (of computerbril). Wetgeving Is een beeldschermbril verplicht? Beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers
  Nu lezen
 • Bestaat er een beeldschermbril voor veraf?
  november 28, 2021

  Bestaat er een beeldschermbril voor veraf?

  Dit is een vraag die we vaak langs zien komen. Of de beeldschermbril voor veraf bestaat kunnen we uitleggen door ons aanbod te laten zien. Dit geeft een helder beeld voor het beantwoorden van deze vraag. Over deze opties vertel ik je graag meer in dit artikel.

  Nu lezen
 • Bril van de baas
  oktober 8, 2021

  Bril van de baas? Dit is hoe het zit in 2022

  Een bril van de baas. Het klinkt te gek, maar hoe zit het nou echt? We leggen het je graag uit, want met 20 jaar ervaring hebben we een goed beeld over de vergoeding van de beeldschermbril. Wist je bijvoorbeeld dat de beeldschermbril een Arbovoorziening is volgens artikel 20.1.9. van het Handboek Loonheffingen?
  Nu lezen
 • Vergoed mijn werkgever een beeldschermbril?
  augustus 6, 2021

  Vergoed mijn werkgever een beeldschermbril?

  Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld.
  Nu lezen
 • Hoe zorg je voor een comfortabele (thuis)werkplek?
  augustus 6, 2021

  Hoe zorg je voor een comfortabele (thuis)werkplek?

  Wist je dat bijna 4 op de 10 werknemers ten minste 6 uur per dag met een beeldscherm werkt? Nu we massaal thuiswerken is dit aantal zelfs vele malen hoger. Dit kan tot allerlei vervelende klachten leiden zoals: vermoeide ogen, gevoeligheid voor licht en zelfs nek- of rugpijn. Herkenbaar?
  Nu lezen