Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Wat is het verschil tussen enkelvoudige en multifocale glazen?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Je hebt er misschien wel vaker van gehoord, enkelvoudige en multifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?
In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is tussen deze glastypes.

Enkelvoudige glazen

Een bril met enkelvoudige glazen is een bril voor beter zicht dichtbij óf voor beter zicht veraf. Een enkelvoudige bril voor dichtbij heeft een plus-sterkte in de glazen. Hiermee kun je dus dichtbij scherp zien, bijvoorbeeld om een boek te kunnen lezen. Een enkelvoudige bril voor veraf heeft een min-sterkte in de glazen. Hiermee kun je dus veraf scherp zien, bijvoorbeeld tijdens het autorijden.

Het glas van enkelvoudige brillenglazen heeft dus maar één sterkte (min óf plus).

Enkelvoudig en multifocaal

Multifocale glazen

Met een multifocale bril kun je zowel veraf als dichtbij goed zien. Multifocale glazen combineren verschillende sterktes in één glas. Afhankelijk van waar je in je glas kijkt kun je hierdoor goed zien op verschillende afstanden: op leesafstand, tussenafstand en veraf. Zonder van bril te moeten wisselen. Met meervoudige glazen (ook wel multifocale glazen of varifocale glazen genoemd) kun je dus zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Leeftijd

Na je veertigste is de kans groot dat je te maken krijgt met twee sterktes in één oog. Als je voor dichtbij én voor veraf een correctie nodig hebt dan kan een multifocale bril de oplossing zijn.

Deskundig advies

Een goede opticien zorgt voor een natuurlijk verloop van plus- naar min-sterkte, zodat je comfortabel kijkt. Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel Nederland voor het aanmeten van de juiste beeldschermbril op sterkte en veiligheidsbril op sterkte van Seeh.

Hans Anders is op dit moment met 407 winkels actief in Nederland en België met oog- en hoorzorg. In 2021 en 2022 Hans Anders dankzij een succesvolle omnichannel strategie de ‘Shopping Award’. Hans Anders en eyes + more zijn lid van de branchevereniging UFON, de grootste belangenbehartiger van filiaalbedrijven en franchise formules in de Nederlandse optiekbranche.

Star

Bij Hans Anders zijn alle audiciens gediplomeerd. Bovendien dragen we het keurmerk ‘Erkend Audicien’ van de Stichting Audiciensregister (STAR). Dit is hét keurmerk voor de hoorzorg.

NVAB

Hans Anders is aangesloten bij de branchevereniging NVAB, de Nederlandse Vereniging van Audicienbedrijven.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over ons, onze brillen of onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij willen je graag meer vertellen.

Bel ons gerust op +31 (0)85 065 30 56 of stuur ons een mail!

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen