Verschil leesbril, gewone multifocale bril of computerbril

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten, kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

beste prijs

makkelijk

makkelijk

effectief

Verschil computerbril en leesbril

Voor veel mensen is het onduidelijk of ze juist een computerbril of leesbril nodig hebben. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee brillen?

Wanneer je meer moeite krijgt met het lezen op korte afstand, kun je veel baat hebben bij een leesbril. Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar is het heel normaal dat je ogen achteruitgaan en dat je niet meer zonder een leesbril kunt. Het nadeel van een leesbril is echter dat hij slechts geschikt is voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter. Een computerscherm staat meestal verder weg, namelijk op zo’n 50 tot 60 centimeter afstand. Een leesbril helpt je dan niet, daarvoor is een computerbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk doet.

Verschil computerbril en gewone bril

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Een computerbril biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een computerbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet én een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

Verschil leesbril, gewone bril en computerbril

verschil tussen leesbril, gewone multifocale bril en computerbril van seeh

advies nodig

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

eenvoudig computerbril op sterkte bestellen

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

Computerbril op sterkte nodig

Bij seeh. krijgen we vaak de vraag: “Wanneer heb je een computerbril nodig?”

Wanneer je gemiddeld twee uur per dag achter de computer doorbrengt, kun je al last krijgen van oogklachten en andere lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan oogvermoeidheid, hoofdpijn, brandende ogen of pijn aan de schouders. Een computerbril helpt dan. Hij helpt je de risico’s op deze gezondheidsklachten te voorkomen en te verminderen. Wanneer je sowieso al een leesbril nodig hebt en daarnaast regelmatig computerwerk doet, is een computerbril ook zeer waardevol.