Vergoeding door werkgever

Vergoeding door werkgever

Of je nu werkt in de bouw, industrie, in beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Één van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

OTOPLASTIEKEN VERGOEDING DOOR WERKGEVER

Veel werknemers worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Als werknemer wil je geen blijvende gehoorschade oplopen door je werkzaamheden en ook als organisatie wil je natuurlijk niet dat je werknemers onnodig risico lopen. Volgens de Arbowet ben je zelfs verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan werknemers die blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus. Maar hoe zit het eigenlijk met het recht op otoplastieken en de vergoeding hiervan?

In het kader van geluidsblootstelling en het voorkomen van gehoorschade is het zo dat er vanaf een blootstelling van 80dB(A) gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden aan werknemers. Dit betekent dat gehoorbescherming vanaf 80dB(A) vergoed wordt door de werkgever. De vergoeding voor gehoorbescherming wordt ‘betaald’ in de vorm van bijvoorbeeld otoplastieken. Zo eenvoudig is het.

OTOPLASTIEKEN VERGOEDING EN DRAAGPLICHT VOOR WERKNEMERS

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

OORDOPPEN OP MAAT AANMETEN

De audiciens van Hans Anders helpen je werknemers graag bij een vestiging bij hen in de buurt. Organisaties kunnen zich eenmalig online aanmelden en opdrachtbonnen downloaden. Werknemers kunnen online of telefonisch via 0800-0075 een afspraak maken om otoplastieken aan te laten meten. Ze hebben de keuze uit harde en zachte otoplastieken, eventueel met een koord of detectiekogel.

Seeh. zorgt ervoor dat werknemers van A tot Z ontzorgd worden door compleet op maat gemaakte oordoppen te verzorgen en dat organisaties van A tot Z ontzorgd worden door het gehele traject van opdrachtbon tot factuur te begeleiden. Wij weten hoeveel werk het is, en dat nemen we je graag uit handen.

advies nodig

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

Bekijk alle informatie in onze
brochure of stuur makkelijk door

eenvoudig oordoppen op maat bestellen

aanmeten bij Hans Anders of op locatie

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via 
seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >