Vergoeding door werkgever

Of je nu werkt in de bouw, industrie, in beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Één van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

  • Wij werken samen met

beste prijs

makkelijk

makkelijk

effectief

Veel werknemers worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Als werknemer wil je geen blijvende gehoorschade oplopen door je werkzaamheden en ook als organisatie wil je natuurlijk niet dat je werknemers onnodig risico lopen. Volgens de Arbowet ben je zelfs verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan werknemers die blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus. Maar hoe zit het eigenlijk met het recht op otoplastieken en de vergoeding hiervan?

In het kader van geluidsblootstelling en het voorkomen van gehoorschade is het zo dat er vanaf een blootstelling van 80dB(A) gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden aan werknemers. Dit betekent dat gehoorbescherming vanaf 80dB(A) vergoed wordt door de werkgever. De vergoeding voor gehoorbescherming wordt ‘betaald’ in de vorm van bijvoorbeeld otoplastieken. Zo eenvoudig is het.

OTOPLASTIEKEN VERGOEDING EN DRAAGPLICHT VOOR WERKNEMERS

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

OPDRACHTBONNEN VOOR VERGOEDING GEHOORBESCHERMING

Met je otoplastieken vergoeding kun je eenvoudig bij seeh. terecht. De audiciens van Hans Anders helpen werknemers graag bij een vestiging bij hen in de buurt. Organisaties kunnen zich online aanmelden en opdrachtbonnen downloaden waarmee de otoplastieken vergoeding gedekt is. Werknemers kunnen online of telefonisch via 0800-0075 een afspraak maken om otoplastieken aan te laten meten. Ze hebben de keuze uit harde en zachte otoplastieken, eventueel met een koord of detectiekogel.

Seeh. zorgt ervoor dat werknemers van A tot Z ontzorgd worden door compleet op maat gemaakte otoplastieken te verzorgen en dat organisaties van A tot Z ontzorgd worden door het gehele traject van opdrachtbon tot factuur te begeleiden. Wij weten hoeveel werk het is, en dat nemen we je graag uit handen.

advies nodig

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
  • Beste prijs voor een compleet product

  • Snel en eenvoudig bestellen

  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

Eenvoudig en snel otoplastieken bestellen bij seeh.

seeh. en Hans Anders maken het je wel erg gemakkelijk om otoplastieken aan te schaffen voor je medewerkers.

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via 
seeh. de factuur

Direct klant worden
  • Beste prijs voor een compleet product
  • Snel en eenvoudig bestellen
  • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn