Doorgaan naar inhoud
Beeldschermbrillen op sterkte

Exclusieve partner van

Beeldschermbrillen op sterkte

Seeh helpt je graag met het bestellen

 • Vertrouwd door 4.000+ tevreden klanten
 • Exclusieve partner van Hans Anders
 • Eenvoudig bestellen en beheren
 • Altijd 100% tevredenheidsgarantie
Direct bestellenDownload de brochure

Exclusieve partner van

Hans Anders Logo

Dit is hoe het zit

Vergoed mijn werkgever een beeldschermbril (of computerbril)?

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een beeldschermbril vergoed door hun werkgever.

Bron: Arbeidsomstandighedenbesluit Artikel 5.11 Maatregelen met betrekking tot de bescherming van de ogen en het gezichtsvermogen van de werknemers.

Beeldschermbril op sterkte

Wat zijn de voordelen van een beeldschermbril op sterkte?

 • Geeft je ogen meer rust
 • Je hebt minder snel last van branderige en/of vermoeide ogen 
 • Beschermt je ogen tegen het blauwe licht van je scherm met Bluefilter
 • Zorgt voor een betere houding achter je scherm
Direct bestellen

Wat kost een beeldschermbril?

Een beeldschermbril is verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen en prijscategorieën. Het ligt er dus aan wat je medewerker nodig heeft. Dankzij ons online bestel- en beheerplatform maken we het makkelijk om een beeldschermbril op sterkte te bestellen. Je stelt hierbij zelf je eigen pakket/regeling samen, afgestemd op jouw budget en de behoefte van je medewerker. Je betaalt wat je bestelt en je hebt nooit extra onverwachte kosten achteraf. Benieuwd naar onze prijzen? Bekijk onze prijslijst.

Beeldschermbrillen op sterkte

Vergoeding door werkgever

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben én beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een beeldschermbril vergoed door hun werkgever. Lees verder.

Beeldschermbrillen op sterkte

Hoe werkt Seeh?

Stap 1

1. Bestellen

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon.

Stap 2

2. Aanmeten

Werknemer meet aan bij één van de Hans Anders winkels bij jou in de buurt.

Stap 3

3. Afronden

Werknemer haalt de bril op en werkgever ontvangt via 
ons de factuur in een eenvoudig overzicht.

Is de vergoeding voor een beeldschermbril onbelast?

Beeldschermbrillen zijn Arbovoorzieningen volgens artikel 20.1.9. van het Handboek Loonheffingen.

Voor Arbovoorzieningen geldt een gerichte vrijstelling die niet ten koste gaat van je vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR), indien deze beschikbaar worden gesteld op basis van het arbeidsomstandighedenbeleid dat de werkgever voert op grond van de arbeidsomstandighedenwet. Hierbij maakt het niet uit of je deze vergoedt, verstrekt of ter beschikking stelt, en of je werknemer de voorziening op de werkplek gebruikt of niet.

De Arbovoorzieningen moeten wel aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • De Arbovoorzieningen hangen samen met jouw verplichtingen op grond van de Arbeidsomstandighedenwet.
 • De werknemer gebruikt de voorzieningen (gedeeltelijk).
 • De werknemer betaalt geen eigen bijdrage voor de voorzieningen.

Onze tevreden klanten

"Seeh biedt onzen mensen een keuze uit trendy veiligheidsbrillen. Geen extra afspraak bij de oogarts nodig want de Hans Anders opticiens kunnen de sterkte opmeten in de winkel zelf."

Alheembouw

Tina Van Damme
Preventieadviseur

"Wij werken al een tijd met Seeh en zijn erg blij met de producten en service. Het online systeem werkt heel handig en als er iets niet goed gaat wordt dit direct naar tevredenheid opgelost. "

Makita

Suzan Dubbelman
HR Adviseur

"De samenwerking met Seeh is erg prettig. Snelle communicatie, makkelijk systeem voor de opdrachtbonnen en altijd bereid om mee te denken met specifieke vragen vanuit het ziekenhuis."

Makita

Madelon Timmerman
Arbocoordinator

FAQ

Support

Persoonlijk advies nodig?

Onze deskundige zitten klaar om je te helpen.

Stuur een bericht+31 (0)85 065 30 56