Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Hoe kies je de juiste veiligheidsbril?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Een veiligheidsbril is een belangrijk hulpmiddel bij het beschermen van de ogen tegen letsel op de werkplek. Het kiezen van de juiste veiligheidsbril is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ogen van werknemers goed beschermd zijn tegen mogelijke gevaren. Maar hoe kies je nu de beste veiligheidsbril voor jouw specifieke werkzaamheden? Hieronder volgen enkele belangrijke factoren om te overwegen bij het kiezen van de juiste veiligheidsbril.

Risico's op de werkplek

Het is belangrijk om te weten welke risico's er zijn in de werkomgeving. Is er bijvoorbeeld risico op stof, vloeistoffen, chemicaliën of rondvliegende deeltjes? Een grondige risicoanalyse kan helpen bij het identificeren van de specifieke gevaren die aanwezig zijn en het kiezen van de juiste veiligheidsbril die geschikt is voor de situatie.

Kies het juiste montuur

Het montuur van een veiligheidsbril op sterkte moet comfortabel zijn en goed passen bij het gezicht van de drager. Een goed passend montuur kan voorkomen dat stof en vuil in de ogen komen en de bril op zijn plaats houden. Wat ook belangrijk is bij de keuze van een veiligheidsbril op sterkte, is het gewicht van het montuur. Een veiligheidsbril draagt prettiger wanneer deze niet te zwaar is. Je kunt ook kiezen voor een kunststof veiligheidsbril op sterkte als je weet dat je allergisch bent voor bepaalde metalen.

De juiste normering

De veiligheidsbril moet bescherming bieden tegen oogletsel en voldoen aan de veiligheidsnormen die gelden voor jouw werkzaamheden. Let op de mate van bescherming die de bril biedt en of de bril voldoet aan de vereiste normen. De normering die een veiligheidsbril moet hebben is de EN 166.

De NEN-EN 166 beschrijft de fundamentele eigenschappen waaraan alle oogbeschermingsproducten moeten voldoen. Oogbescherming bestaat hoofdzakelijk uit twee componenten: glazen gemaakt van mineraal glas of kunststof en een montuur van metaal of kunststof. Beide elementen moeten aan de inspectievereisten voldoen om de bril als veiligheidsbril te kunnen classificeren.

Coatings

Het is aan te raden om de veiligheidsbril op sterkte te voorzien van de juiste coatings. Dit kan de levensduur van de veiligheidsbril verlengen, wat de aankoop duurzamer maakt. De veiligheidsbrillen op sterkte van Seeh bieden diverse coatings, zoals kraswerend, waterafstotend, anti-reflex, Super Coating (antistatisch, vocht-, vet- en vuilafstotend) en Superior Choice (7x harder en krasvaster). Deze coatings maken de bril nog effectiever en bieden de gebruiker extra bescherming.

Stijl

Hoewel het niet het belangrijkste aspect is bij het kiezen van een veiligheidsbril, kan de stijl toch een rol spelen. Kies een bril die past bij jouw persoonlijke smaak en stijl, zodat je deze graag draagt op de werkplek.

Door rekening te houden met bovenstaande punten kun je de beste veiligheidsbril kiezen die past bij jouw werkzaamheden. Vergeet niet dat veiligheid altijd voorop staat, dus kies een bril die voldoet aan de vereiste normen en bescherming biedt tegen oogletsel. Overweeg eens een kijkje te nemen bij het assortiment van Seeh om de perfecte veiligheidsbril op sterkte te vinden voor jouw situatie.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen