Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Veiligheidsbrillen

Moet ik als werkgever een veiligheidsbril vergoeden?

Jeroen de Groot

2/9/2022

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk in aanraking komen of kunnen komen met stoffen of materialen die splinters (of losse deeltjes) kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Maar hoe zit het eigenlijk met een veiligheidsbril op sterkte en de vergoeding door de werkgever?

We doorlopen graag alle stappen met je zodat het helemaal duidelijk is.

Veiligheidsbril op sterkte vergoeding door werkgever in 2022

Er zijn twee maatregelen die een werkgever kan nemen voordat hij verplicht is een veiligheidsbril beschikbaar te stellen. Als eerste moet hij in kaart brengen welke maatregelen genomen zijn of kunnen worden om bescherming van de ogen overbodig te maken. Als dat niet mogelijk is, moet de blootstellingstijd aan mogelijke risico's verkort worden. Als ook dat niet mogelijk is, heeft een werknemer volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit recht op een veiligheidsbril (op sterkte) vergoeding door de werkgever. Een werkgever dient hiervoor eerst een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) uit te voeren. Er komt een heleboel bij kijken dus. Gelukkig is Seeh er niet alleen voor de perfecte veiligheidsbril, maar ook voor het uit handen nemen van de administratieve afwikkeling. Dat scheelt weer!

Gecertificeerde veiligheidsbrillen op sterkte

Bij Seeh ben je aan het juiste adres voor een veiligheidsbril op sterkte. Ook over de vergoeding door werkgever(s) kunnen wij je alles vertellen. Hoe kan het geregeld worden? We doorlopen graag alle stappen met je zodat het helemaal duidelijk is. En dan gaan we op zoek naar de juiste veiligheidsbril. Eentje die voldoet aan de EN-166 norm natuurlijk. Met glas van de allerbeste kwaliteit, dat helemaal niet zwaar is en uitstekend beschermt tegen onveilige situaties en schadelijke UV-straling. Onze aantrekkelijk geprijsde, professionele veiligheidsbrillen met Trivex brillenglazen hebben een hoog draagcomfort en een zeer goede optische kwaliteit. Precies wat je nodig hebt om veilig en plezierig te kunnen werken.

Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel Nederland. Er is dus altijd een vestiging in de buurt, wat de drempel verlaagt om daadwerkelijk een veiligheidsbril te bestellen. Heb je nog vragen over ons, onze brillen of onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij willen je graag meer vertellen.

Bestel hier veiligheidsbrillen op sterkte

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Regel direct goede oog- en oorbescherming bij Seeh.

seeh-image
  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.000 bedrijven gingen je voor