Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Heb ik een beeldschermbril nodig?

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

In het digitale tijdperk brengen velen van ons uren door starend naar het scherm van een computer, tablet of smartphone. Dit kan een tol eisen van onze ogen en ons algehele welzijn. Onderstaande test is ontworpen om te beoordelen of een beeldschermbril of computerbril jou kan helpen om visuele vermoeidheid te verminderen en je comfort te verhogen tijdens het werken achter schermen.

Wanneer is een beeldschermbril nodig?

Een beeldschermbril is aan te raden als je regelmatig meer dan twee uur per dag achter een computer werkt en daarbij klachten ervaart zoals vermoeidheid, hoofdpijn, oogproblemen, of klachten aan je armen, nek, en schouders. Deze symptomen kunnen wijzen op een overbelasting door beeldschermwerk. In Nederland zijn werkgevers verplicht om een gezonde en veilige werkomgeving te bieden, wat inhoudt dat ze werknemers een oogonderzoek moeten aanbieden en indien nodig een beeldschermbril moeten verstrekken. Deze brillen hebben speciaal geslepen glazen die het kijken naar het scherm comfortabeler maken en het lezen van documenten vergemakkelijken.

Controleer of je een beeldschermbril nodig hebt

We zullen een paar snelle vragen stellen over jouw schermgewoontes en eventuele symptomen die je ervaart. Aan het einde ontvang je een gepersonaliseerd advies over de mogelijkheden van een beeldschermbril voor jou. Deze test is bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt geen professionele medische diagnose.

Heb ik recht op een beeldschermbril?

In Nederland moeten werkgevers volgens de Arbowet een gezonde en veilige werkomgeving garanderen, inclusief voor beeldschermwerk. Het Arbeidsomstandighedenbesluit verplicht hen om werknemers een oogonderzoek en indien nodig een beeldschermbril te bieden, waardoor deze een essentieel onderdeel van de werkomstandigheden wordt.

Bekijk hier de infosheet over de rechten van de vergoeding van een beeldschermbril.

Blijkt het dat je een beeldschermbril nodig hebt? Wij helpen je graag. Bekijk onze beeldschermbril pagina voor meer informatie of neem direct contact met ons op.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen