Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Otoplastieken

Hoe zit het met de vergoeding door de werkgever voor otoplastieken?

Jeroen

2/9/2022

Of je nu werkt in de bouw, in de industrie, in de beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf, je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Eén van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

Vergoeding door werkgever voor oordoppen op maat in 2022

Veel werknemers worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Als werknemer wil je geen blijvende gehoorschade oplopen door je werkzaamheden en ook als organisatie wil je natuurlijk niet dat je werknemers onnodig risico lopen. Volgens de Arbowet ben je zelfs verplicht om professionele gehoorbescherming (zoals otoplastieken) aan te bieden aan werknemers die blootgesteld worden aan schadelijke geluidsniveaus. Maar hoe zit het eigenlijk met het recht op otoplastieken en de vergoeding hiervan?

In het kader van geluidsblootstelling en het voorkomen van gehoorschade is het zo dat er vanaf een blootstelling van 80 dB(A) gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden aan werknemers. Dit betekent dat gehoorbescherming vanaf 80 dB(A) vergoed wordt door de werkgever. De vergoeding voor gehoorbescherming wordt 'betaald' in de vorm van bijvoorbeeld otoplastieken. Zo eenvoudig is het.

Otoplastieken vergoeding en draagplicht voor werknemers

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

Otoplastieken

Oordoppen op maat aanmeten

De audiciens van Hans Anders helpen je werknemers graag bij een vestiging bij hen in de buurt. Organisaties kunnen zich eenmalig online aanmelden en opdrachtbonnen downloaden. Werknemers kunnen online of telefonisch een afspraak maken om otoplastieken aan te laten meten. Ze hebben de keuze uit harde en zachte otoplastieken, eventueel met een gratis koord en clip of minigrip.

Seeh zorgt ervoor dat werknemers van A tot Z ontzorgd worden door compleet op maat gemaakte oordoppen aan te bieden en dat organisaties van A tot Z ontzorgd worden door het gehele traject van opdrachtbon tot factuur te begeleiden. Wij weten hoeveel werk het is, en dat nemen we je graag uit handen.

Bestel otoplastieken!

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Regel direct goede oog- en oorbescherming bij Seeh.

seeh-image
  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.000 bedrijven gingen je voor