Otoplastieken

Otoplastieken

Ben je op zoek naar otoplastieken/oordoppen op maat voor je medewerkers? Wij bieden met onze partner Alpine gehoorbescherming op maat met het hoogste draagcomfort. Wat voor werkzaamheden je medewerker ook doet, wij helpen je graag met de juiste oordoppen op maat zodat je medewerker beschermd is tegen schadelijk geluid.

beste prijs beste prijs

makkelijk makkelijk

makkelijk makkelijk

effectief effectief

oordoppen op maat

Veel werkenden worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorschade één van de meest gemelde beroepsziekten is. Vanaf wanneer noemen we het geluidsniveau ‘schadelijk’? Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld op maat gemaakte oordoppen.

otoplastieken gebruik

Het zijn niet alleen de meest voor de hand liggende beroepsgroepen waar ze op het werk veel met gehoorschade te maken krijgen. Naast banen in de (wegen)bouw, transport en industrie lopen medewerkers ook bij andere beroepen een risico op schadelijke geluiden, zoals in de recreatie en dienstverlening en bij grootkeukens in instellingen, ziekenhuizen, kinderdagverblijven en scholen. Neem daarom geen enkel risico en zorg ervoor dat je medewerkers goed beschermd zijn, het liefst met gehoorbescherming op maat. Otoplastieken helpen je hierbij. Want voor je het weet is het te laat!

advies nodig

Bel een van onze specialisten

+31 (0)85 065 30 56
 • Beste prijs voor een compleet product

 • Snel en eenvoudig bestellen

 • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

Bekijk alle informatie in onze
brochure of stuur makkelijk door

eenvoudig oordoppen op maat bestellen

aanmeten bij Hans Anders of op locatie

1

Werkgever bestelt en ontvangt bestelbon

2

Werknemer meet aan bij Hans Anders

3

Ophalen en controleren bij Hans Anders

4

Werkgever ontvangt via 
seeh. de factuur

Direct klant worden
 • Beste prijs voor een compleet product
 • Snel en eenvoudig bestellen
 • Klantvriendelijke specialisten die direct bereikbaar zijn

onze otoplastieken

incl. gratis etui, koord + clip of minigrip

alpine worksafe

Otoplastieken voor algemene werkzaamheden met de beste spraakverstaanbaarheid en hoog draagcomfort.

alpine security

Otoplastieken met aansluiting op portofoon. Eén ingang voor links of rechts.

alpine shooter

Otoplastieken voorzien van twee filters. Je wordt beschermd tegen bijvoorbeeld harde knallen, maar het omgevingsgeluid blijf je wel opmerken.

alpine musicsafe

Otoplastieken met lineaire demping, waardoor alle frequenties gelijkmatig gedempt worden.

verplichtingen

Vanaf 85 dB(A) geldt voor werknemers en werkgevers niet alleen dat een vergoeding voor gehoorbescherming beschikbaar gesteld moet worden, maar geldt er ook een draagplicht van het beschikbaar gestelde middel. Hierop dient ook te worden toegezien door de werkgever.

periodieke controle

Bij otoplastieken is het erg belangrijk dat ze jaarlijks gecontroleerd worden. Je gehoorgang kan namelijk in de loop der jaren veranderen. Controle zorgt ervoor dat de dempende eigenschappen gegarandeerd blijven. seeh. biedt deze nazorg, zowel in één van de winkels van Hans Anders als op locatie. Ook kun je met je persoonlijke login in het bestel- en beheerportal kijken van welke medewerkers hun otoplastieken in aanmerking komen voor onderhoud. Dit overzicht is altijd actueel. Wil je de controle uit laten voeren? Maak dan eenvoudig een bestelopdracht aan voor de betreffende medewerker(s). Je kunt altijd tussentijds een lektest uit laten voeren als je twijfelt of de otoplastieken (nog) voldoende demping bieden. Om het overzicht op het onderhoud voor de op maat gemaakte oordoppen zo gemakkelijk mogelijk te houden en goed te plannen, sturen wij je automatisch een reminder.

ja, ik wil vrijblijvend advies

Bekijk alle informatie in onze
brochure of stuur makkelijk door

aanmeten & controleren in de winkel

Download direct de benodigde opdrachtbonnen waarmee medewerkers in de winkel otoplastieken aan kunnen laten meten of kunnen laten controleren. Je medewerker kan vervolgens zelf een afspraak maken bij een audicien van Hans Anders in de buurt. Dat is het enige dat je hoeft te doen om gehoorbescherming aan te laten meten!

Ook een afspraak maken is erg eenvoudig. Dat kan online via de website van seeh., via de website van Hans Anders of telefonisch via 0800-0075. Wanneer je medewerker de opdrachtbon meeneemt naar de Hans Anders winkel worden de otoplastieken direct aangemeten.

Zoek een winkel in de buurt

aanmeten & controleren op locatie

Wil je de otoplastieken liever bij jou op locatie aanmeten of periodiek laten controleren? Ook hiervoor hoef je enkel een opdrachtbon aan te maken. Wij zullen daarna contact met je opnemen om een afspraak te maken voor het aanmeten van de gehoorbescherming. Al vanaf 5 sets per sessie is het mogelijk om otoplastieken bij jou op locatie aan te laten meten of te controleren.

Aanmeten op locatie

hou je otoplastieken schoon

De Alpine Clean reinigingsspray helpt jou om je gehoorbescherming te onderhouden. Door je oordoppen op maat schoon te maken worden bacteriën gedood en verleng je de levensduur van je gehoorbescherming. Deze desinfecterende spray is gemakkelijk in gebruik, geurloos en droogt snel op. Het voorkomt huidirritatie en eventuele oorproblemen. De 25ml sprayflacon draag je makkelijk met je mee. Je kunt de Alpine Clean reinigingsspray toevoegen bij je bestelling in ons bestelsysteem.

 • Reinigt en desinfecteert gehoorbeschermers
 • Verlengt de levensduur van je oordoppen op maat
 • Voorkomt huidirritaties en oorproblemen
 • Maatoordoppen blijven zacht en soepel
 • De vloeistof is geurloos
 • Praktische sprayflacon

word klant en bestel makkelijk

Na ontvangst van je gegevens kun je eenvoudig en snel bestellen met ons makkelijke bestel- en beheersysteem. Wij antwoorden op werkdagen altijd binnen twee uur.

Klant worden
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >
Beste klant, lees hier onze informatie m.b.t. COVID-19 >