Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Vergoeding voor otoplastieken in 2024

icon-reading-time

7

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

In het nieuwe jaar blijven we ons inzetten voor gehoorbescherming in werkomgevingen waar lawaai heerst. Hoewel de Arbowet stabiel blijft en weinig veranderingen introduceert voor 2024, ligt er meer nadruk op de implementatie en vergoeding van otoplastieken.

Stabiliteit en verbetering in de regelgeving in 2024

De standaarden voor geluidsniveaus die bescherming vereisen, blijven hetzelfde: bij 80 dB(A) moet bescherming aangeboden worden en bij 85 dB(A) is het dragen ervan verplicht. Deze regels zijn duidelijk uiteengezet op het Arboportaal, waar je meer kunt lezen over de specifieke verplichtingen. Wat verandert, is een grotere nadruk op bewustwording en naleving. Het doel is om ervoor te zorgen dat elke werknemer niet alleen toegang heeft tot gehoorbescherming, maar ook begrijpt waarom het dragen ervan van cruciaal belang is.

Het doel is om ervoor te zorgen dat elke werknemer niet alleen toegang heeft tot gehoorbescherming, maar ook begrijpt waarom het dragen ervan van cruciaal belang is.

Vergoedingen 2024

De vergoeding van otoplastieken door de werkgever blijft een gegeven, maar in 2024 stimuleren we een persoonlijke benadering. We leggen meer de nadruk op maatwerk en comfort om de acceptatie en het gebruik van otoplastieken te verhogen.

Lees ook: Jaarlijkse controle van otoplastieken. Luxe of verplicht?

Hoewel gehoorschade aanhoudend een aanwezige beroepsziekte is, blijft voorkomen de meest effectieve strategie. En met op maat gemaakte otoplastieken die perfect passen, wordt het makkelijker om te kiezen voor een veilige en gezonde werkomgeving.

Op maat gemaakte bescherming

Deze speciaal ontworpen gehoorbeschermers spelen een belangrijke rol in de dagelijkse bescherming van werknemers tegen geluidsoverlast. Ook in 2024 is het duidelijk dat de keuze voor otoplastieken niet alleen een slimme, maar ook een essentiële stap is voor de gezondheid van iedere werknemer.

Gemakkelijk aanmeten en bestellen

Wij zetten ons in om het proces van het aanmeten en bestellen van otoplastieken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Of je nu kiest voor onze service op locatie of de voorkeur geeft aan een persoonlijk bezoek aan een Hans Anders winkel, wij zorgen ervoor dat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt om de gezondheid van het gehoor binnen jouw team te waarborgen.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen