Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

icon-reading-time

5

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80 dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld op maat gemaakte otoplastieken.

Bestellen van otoplastieken

Vanaf 5 medewerkers komen we bij je langs om otoplastieken aan te meten op locatie. Een afspraak maken is heel simpel:

1. Je logt in op het Seeh bestel- en beheerplatform. Daar kies je voor 'bestelbon aanmaken'. Je kiest otoplastieken en dan voor 'otoplastieken op locatie'. Vervolgens rond je de bestelbon af.

2. Wij zullen je bellen om een afspraak in te plannen. Onze otometrist komt vervolgens bij je langs om de otoplastieken aan te meten.


Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

1. Allereerst vraagt de otometrist je een aantal dingen omtrent je gezondheid. Bijvoorbeeld of je momenteel verkouden bent of dat je ooit geopereerd bent aan je oren. Dit is om te controleren of jouw oren geschikt zijn voor het dragen van otoplastieken.

2. Vervolgens neemt de servicemedewerker een kijkje in je gehoorgang. Ziet alles er gezond uit en heb je geen last van cerumenproppen? Dan gaan we door naar de volgende stap: het inspuiten van de siliconenpasta.

3. Er worden eerst twee kleine watjes in je oren geschoven die het siliconenmateriaal tegenhouden. Wanneer deze goed zitten, wordt de siliconenpasta heel rustig in het oor gespoten en moet dan een paar minuutjes uitharden. Voor de afdruk is het dan het beste als je niet praat of lacht, of bijvoorbeeld kauwgom kauwt. Wanneer je je kaak beweegt, beweegt je oor mee en hierdoor kan de afdruk vervormen.


Aanmeten otoplastieken

4. Is de afdruk hard? Dan haalt de otometrist deze er rustig uit. Je afdruk is uniek aan jouw oor en wordt zorgvuldig opgeborgen en opgestuurd. En na twee weken ontvang jij jouw unieke otoplastieken!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over het aanmeten van otoplastieken? Met 20 jaar ervaring geven we je graag deskundig advies, geheel vrijblijvend. Bekijk onze otoplastieken op maat of neem contact op met onze specialisten.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen