Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Otoplastieken

Hoe worden otoplastieken aangemeten?

Eva de Jong

2/9/2022

Wanneer iemand minstens 8 uur per dag, 5 dagen per week blootgesteld wordt aan geluiden van meer dan 80 dB(A) kan dat voor blijvende schade zorgen. En daar is natuurlijk niemand bij gebaat, zowel je medewerkers niet als je bedrijf niet. Als bedrijf ben je verplicht (passende) maatregelen te nemen om gehoorschade bij je medewerkers tot een minimum te beperken. Met bijvoorbeeld op maat gemaakte otoplastieken.

Lees ook: Wat zijn otoplastieken?

Bestellen van otoplastieken

Vanaf 5 collega's komen we bij je langs om otoplastieken aan te meten op locatie. Een afspraak maken is heel simpel:

1. Je logt in op het Seeh bestel- en beheerplatform. Daar kies je voor 'bestelbon aanmaken'. Je kiest otoplastieken en vervolgens voor 'otoplastieken op locatie'. Vervolgens rond je de bestelbon af.

2. Wij zullen jou bellen om een afspraak in te plannen. Onze servicemedewerker komt vervolgens bij je langs om de otoplastieken aan te meten.


Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

1. Allereerst vraagt de servicemedewerker je een aantal dingen omtrent je gezondheid. Bijvoorbeeld of je momenteel verkouden bent of dat je ooit geopereerd bent aan je oren. Dit is om te controleren of jouw oren geschikt zijn voor het dragen van otoplastieken.

2. Vervolgens neemt de servicemedewerker een kijkje in je gehoorgang. Ziet alles er gezond uit en heb je geen last van cerumenproppen? Dan gaan we door naar de volgende stap: het inspuiten van de siliconenpasta.

3. Er worden eerst twee kleine watjes in je oren geschoven die het siliconenmateriaal tegenhouden. Wanneer deze goed zitten, wordt de siliconenpasta heel rustig in het oor gespoten en moet dan een paar minuutjes uitharden. Voor de afdruk is het dan het beste als je niet praat of lacht, of bijvoorbeeld kauwgom kauwt. Wanneer je je kaak beweegt, beweegt je oor mee en hierdoor kan de afdruk vervormen.


Aanmeten otoplastieken

4. Is de afdruk hard? Dan haalt de servicemedewerker deze er rustig uit. Je afdruk is uniek aan jouw oor en wordt zorgvuldig opgeborgen en opgestuurd. En na twee weken ontvang jij jouw unieke otoplastieken!

Heb je nog vragen?

Wil je meer weten over het aanmeten van otoplastieken? Met 20 jaar ervaring geven we je graag deskundig advies, geheel vrijblijvend. Bekijk onze otoplastieken op maat of neem contact op met onze specialisten.

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor