Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Jaarlijkse controle van otoplastieken: luxe of verplicht?

icon-reading-time

3

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Otoplastieken zijn op maat gemaakte gehoorbeschermers en een belangrijk hulpmiddel voor mensen die werken in lawaaierige omgevingen. Ze bieden bescherming tegen schadelijk geluid en helpen gehoorbeschadiging te voorkomen. In Nederland is het wettelijk verplicht om gehoorbescherming te dragen als het geluid op de werkplek hoger is dan 85 decibel. Dit geldt voor een groot aantal beroepen in bijvoorbeeld de bouw en de industrie.

Naast het wettelijke aspect is er ook een praktische reden om de jaarlijkse controle uit te voeren. Er zijn verschillende factoren die kunnen bijdragen aan het verslechteren van de pasvorm van otoplastieken, zoals slijtage door dagelijks gebruik of veranderingen in het oor door ouderdom of gewichtsveranderingen.
Dit kan leiden tot verminderde bescherming en een verminderd comfort. Om te garanderen dat de gehoorbeschermers op maat nog steeds voldoende bescherming bieden is het raadzaam jaarlijks een controle uit te laten voeren. Als er slijtage, beschadiging of andere problemen worden geconstateerd, moeten de gehoorbeschermers worden vervangen.

Luxe of verplicht?

Kortom, de jaarlijkse controle van otoplastieken is geen luxe maar belangrijk voor de veiligheid en gezondheid van werknemers. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor het waarborgen van de veiligheid op de werkvloer en moeten daarom de jaarlijkse controle van otoplastieken serieus nemen.

Seeh biedt deze nazorg, zowel in de winkels van Hans Anders als op locatie. Met je persoonlijke login kun je in de bestelportal van Seeh zien van welke medewerkers de otoplastieken in aanmerking komen voor controle. Dit overzicht is altijd actueel. Wanneer je de controle uit wil laten voeren maak je eenvoudig een bestelbon aan voor de betreffende medewerker(s). En je kunt altijd tussentijds een lektest uit laten voeren als je twijfelt of de otoplastieken (nog) voldoende demping bieden.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen