Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt op de werkvloer

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Een veiligheidsbril op sterkte beschermt de ogen tegen de gevaren van bijvoorbeeld stof, slijpdeeltjes en splinters en vloeistofspetters. De glazen van een veiligheidsbril zijn van gehard glas of kunststof en het montuur is gemaakt van metaal of kunststof.

Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen twee soorten risico's:


• Mechanische risico's: stof, stoten, steken of objecten zoals splinters en spaanders.
• Chemische risico's: vaste of gasvormige stoffen, spatten, druppels en nevel.

Waarom is een veiligheidsbril op sterkte zo belangrijk?

In veel bedrijven is het dragen van een veiligheidsbril tijdens bepaalde werkzaamheden verplicht. Denk hierbij aan:

  • Bouwbedrijven
    Medewerkers in de bouw dragen vaak veiligheidsbrillen op sterkte om hun ogen te beschermen tegen rondvliegende materialen zoals stenen, metaal, beton en hout.
  • Chemische fabrieken
    Personeel dat werkt met chemische stoffen draagt vaak een veiligheidsbril op sterkte om hun ogen te beschermen tegen gevaarlijke stoffen.
  • Lasbedrijven
    Lassers dragen veiligheidsbrillen op sterkte om hun ogen te beschermen tegen de hitte, vonken en schadelijke straling van het lassen.
  • Laboratoria
    Laboratoriummedewerkers dragen veiligheidsbrillen op sterkte om hun ogen te beschermen tegen gevaarlijke chemicaliën, vloeistoffen en glaswerk.
  • Werkplaatsen voor metaalbewerking
    Metaalbewerkers dragen vaak veiligheidsbrillen op sterkte om hun ogen te beschermen tegen vonken en metaalsplinters.


Wanneer gevaarlijke stoffen vrijkomen of gemorst worden en deze in de ogen terechtkomen, is de schade vaak niet te overzien. Daarom is het dragen van een veiligheidsbril heel belangrijk. De bril beschermt je tegen mogelijk zeer gevaarlijke verwondingen en kan in uiterste gevallen ervoor zorgen dat je je zicht niet verliest.

Net zo ernstig als een gevaarlijke stof in je oog is een klein vast deeltje, zoals een splinter. Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen deze pijnlijke en gevaarlijke impact.

Het dragen van een veiligheidsbril is niet alleen belangrijk wanneer je zelf bezig bent met risicovolle werkzaamheden. Vaak weet je ook niet wat er in je omgeving gebeurt en daarom is het op veel plekken verplicht om ook een veiligheidsbril te dragen wanneer je zelf niet bezig bent met risicovolle werkzaamheden.

Je ogen zijn zeer kwetsbaar en kunnen dus zo maar onherstelbaar beschadigd worden. Daarom is het verstandig om de veiligheidsbril in iedere situatie waarin je risico loopt te dragen, zowel privé als voor professionele doeleinden. In het laatste geval heeft de werkgever zelfs de verplichting om een goede veiligheidsbril ter beschikking te stellen.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen