Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Beeldschermbrillen

Wat is het verschil tussen enkelvoudige en multifocale glazen?

Jeroen de Groot

2/9/2022

Je hebt er misschien wel vaker van gehoord, enkelvoudige en multifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?

In dit artikel leggen we je graag uit wat het verschil is tussen deze glastypes zodat je weet welk glastype bij jouw ogen hoort.

Enkelvoudige glazen

Een bril met enkelvoudige glazen is een bril voor beter zicht dichtbij of voor beter zicht veraf. Een enkelvoudige bril voor dichtbij heeft een plus-sterkte in de glazen. Hiermee kun je dus dichtbij scherp zien, bijvoorbeeld om een boek te kunnen lezen. Een enkelvoudige bril voor veraf heeft een min-sterkte in de glazen. Hiermee kun je dus veraf scherp zien, bijvoorbeeld tijdens autorijden.

In het geval van enkelvoudige brillenglazen betekent het dus dat het glas maar één sterkte heeft.

Enkelvoudig en multifocaal

Multifocale glazen

Een multifocale bril laat je zowel van veraf als van dichtbij goed zien. Multifocale glazen combineren verschillende sterktes in één glas. Afhankelijk van waar in je glas je kijkt kan je hierdoor goed zien op verschillende afstanden: op leesafstand, tussenafstand en veraf. Zonder van bril te moeten wisselen. Met meervoudige glazen (dus ook wel multifocale glazen of varifocale glazen genoemd) kun je dus zowel dichtbij als veraf scherp zien.

Leeftijd

Na je veertigste is de kans groot dat je te maken krijgt met twee sterktes in één oog. Als je voor dichtbij en voor veraf een correctie nodig hebt dan kan een multifocale bril de oplossing zijn.

Deskundig advies

Een goede opticien zorgt voor een natuurlijk verloop van plus- naar min-sterkte, zodat je comfortabel kijkt.

Je werknemers zijn welkom bij alle Hans Anders vestigingen in heel Nederland voor het aanmeten van de juiste beeldschermbril en veiligheidsbril van Seeh. Op dit moment werken er bij Hans Anders 350 gediplomeerde opticiens en audiciens. Zo krijg je altijd de beste hulp bij het aanmeten van je veiligheidsbril of beeldschermbril.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen over ons, onze brillen of onze service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij willen je graag meer vertellen.

Bel ons gerust op +31 (0)85 065 30 56 of stuur ons een mail!

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Regel direct goede oog- en oorbescherming bij Seeh.

seeh-image
  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.000 bedrijven gingen je voor