Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Wat is de ideale kantoorwerkplek?

icon-reading-time

5

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Op een goede werkplek kun je prettiger én langer je werk doen. Goede omstandigheden op je werkplek zorgen ervoor dat je minder snel moe wordt.

Het begint met het investeren in het juiste materiaal voor je medewerkers. Een comfortabele bureaustoel en een ruime werkplek zijn van essentieel belang in een fijne werkomgeving. Het is belangrijk dat de stoel is afgestemd op de lengte en het gewicht van de medewerker.

Het comfort van de werknemer altijd op de eerste plaats zetten

Naast ergonomische stoelen is het verstrekken van een beeldschermbril een andere belangrijke overweging. Veel werknemers brengen aanzienlijk veel tijd door achter een beeldscherm, en het aanbieden van beeldschermbrillen kan de gezondheid van je medewerkers ten goede komen en bijdragen aan een betere focus en betere prestaties. Een beeldschermbril op sterkte kan onnatuurlijke houdingen, die kunnen resulteren in nek- en rugklachten die de productiviteit verminderen, voorkomen.

Verder spelen ook het zonlicht en de frisse lucht een belangrijke rol. Voldoende daglicht geeft je energie en werkt erg stimulerend.

Comfort betekent een hogere productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat ook beweging voor een betere focus en hogere productiviteit zorgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zit-sta bureau.

Ook de inrichting van de werkomgeving speelt een grote rol. We raden je aan om een huiselijke sfeer te creëren zodat iedereen zich thuis voelt op de werkvloer.

In een fijne werkomgeving is het contact tussen de collega's natuurlijk uitstekend. Een team dat goed met elkaar overweg kan, werkt beter samen en zorgt voor betere resultaten. Als je medewerkers weten dat ze bij elkaar terecht kunnen, krijgen ze ook meteen een veiliger gevoel en voelen ze zich comfortabeler op de werkvloer.

Als mensen zich thuis voelen in een bedrijf en zich gewaardeerd weten, groeit er een hechte groep waar loyaliteit en teamspirit de boventoon voeren. Dat is de kern van een florerende organisatie.

Een maatschappelijk verantwoord bedrijf besteedt ook voldoende tijd aan risico-inventarisatie. Wat doe je als er brand uitbreekt? Hoe help je iemand die plotseling niet lekker wordt? En waar hangt de EHBO-doos eigenlijk? Als werkgever is het belangrijk om al deze informatie op zichtbare plekken te hebben. Safety first, toch?

Een ideale werkomgeving combineert comfort, ergonomie, gebruiksvriendelijkheid, netheid, personalisatie, ecologische betrokkenheid en een toegewijde bedrijfscultuur. Deze aspecten, die cruciaal zijn voor het welzijn en de productiviteit van je medewerkers, zijn de pijlers van het werken van morgen.

Deze pijlers zijn de bouwstenen van een dynamische, vooruitstrevende werkomgeving die niet alleen het heden, maar ook de toekomst van werk vormgeeft. Door te investeren in deze elementen geef je niet alleen vorm aan een ideale werkomgeving, maar leg je ook het fundament voor duurzaam succes en groei.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen