Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Is een zonnebril een Arbo-verplichting?

icon-reading-time

2

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

De Arbo-wetgeving verplicht werkgevers ervoor te zorgen dat de werkzaamheden geen gevaar opleveren voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Zij moeten aan hun werknemers daarom een zonnebril beschikbaar stellen wanneer dit nodig is.

Is een zonnebril fiscaal aftrekbaar?

Ja dit kan, maar onder bepaalde voorwaarden. Een arbovoorziening valt namelijk altijd onder de werkkostenregeling (WKR) en hiervoor geldt de gerichte vrijstelling. Voor Arbovoorzieningen geldt dus een gerichte vrijstelling die niet ten koste gaat van je vrije ruimte van de werkkostenregeling. De Arbovoorziening moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen.

Het is altijd raadzaam om de zonnebril vergoeding te overleggen met de Belastingdienst dan wel contact op te nemen met je belastingadviseur om in jouw concrete situatie na te gaan of de zonnebril onbelast vergoed mag worden en of de zonnebril vergoeding voor jouw werkgever aftrekbaar is.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen