Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Zonnebrillen

Is een zonnebril een ARBO-verplichting?

Eva de Jongh

13/12/2022

De ARBO-wetgeving verplicht werkgevers ervoor te zorgen dat de werkzaamheden geen gevaar opleveren voor de veiligheid en de gezondheid van hun werknemers. Zij moeten aan hun werknemers daarom een zonnebril beschikbaar stellen, wanneer dit nodig is.

Is een zonnebril fiscaal aftrekbaar?

Ja dit kan, maar onder bepaalde voorwaarden. Een arbovoorziening valt namelijk altijd onder de werkkostenregeling (WKR) en hiervoor geldt de gerichte vrijstelling. Voor arbovoorzieningen geldt dus een gerichte vrijstelling die niet ten koste gaat van je vrije ruimte van de werkkostenregeling. De arbovoorziening moet dan wel aan de volgende voorwaarden voldoen. Klik hier om alle voorwaarden te lezen.

Het is altijd raadzaam om de zonnebril vergoeding te overleggen met de Belastingdienst dan wel contact op te nemen met je belastingadviseur om in jouw concrete situatie na te gaan of de zonnebril onbelast vergoed mag worden en of de zonnebril vergoeding voor jouw werkgever aftrekbaar is.

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor