Doorgaan naar inhoud
Wat is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte?

Wat is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte?

Een veiligheidsbril op sterkte is een maatwerkproduct. Wanneer je een veiligheidsbril op sterkte koopt wil je natuurlijk dat deze lang meegaat. Maar hoe lang is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte? We vertellen het je graag in dit kennisartikel.

Wanneer koop je een veiligheidsbril?

Wanneer je werkt in een omgeving waar wordt gewerkt met materialen die splinters kunnen veroorzaken of waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen is een veiligheidsbril verplicht. Ook zijn op deze locaties vaak stickers aanwezig die aangeven dat het verplicht is om een veiligheidsbril te dragen. Wanneer deze sticker niet aanwezig is kan het nog steeds zijn dat de verplichting van een veiligheidsbril via de Arbowet is vastgesteld.

Werkgevers bepalen in een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) of werknemers verplicht zijn om veiligheidsbrillen te dragen.

Wat is de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte?

Hoe lang een veiligheidsbril op sterkte meegaat wordt onder andere bepaald door de kwaliteit van de bril. Zo leveren wij samen met Hans Anders veiligheidsbrillen met de speciale coating Superior Choice. Deze coating maakt je glazen 7x harder en nog krasvaster.

Trivex

 

Ook wordt de levensduur van een veiligheidsbril op sterkte bepaald door de ernst van het gevaar en welke omstandigheden er zijn op de werkplek van de gebruiker. Er kan schade ontstaan op de lenzen of op het montuur. De beschermende werking kan ook verminderen door blootstelling aan UV-straling en andere omstandigheden die het verouderingsproces versnellen. Op deze manier zal de bril minder goed beschermen.

Veiligheidsbril vervangen

Samen met de werkgever moet worden bepaald of een bril vervangen mag worden. De werkgever kan makkelijk een bestelbon maken op het Hans Anders web. Nog geen klant? Meld je dan hier aan (dit duurt ongeveer 1 minuut).

Wij raden aan om elk jaar een oogmeting te laten doen. Zo zorg je ervoor dat de brilsterkte altijd juist is en je prettig werkt. De werkgever is verplicht persoonlijke beschermingsmiddelen te onderhouden volgens het Arbeidsomstandigheden besluit 2022.

Vorig artikel Wat kun je tegen droge ogen doen?
Volgend artikel Hoe voorkom je condens op je veiligheidsbril op sterkte?

Anderen bekeken ook

Seeh sluit 2021 af met een NPS van 71
Seeh sluit 2021 af met een NPS van 71
Een geweldig compliment. Onze NPS is dit jaar gestegen naar 71 (+1)!Onze klanten hebben ons dit jaar dus weer beoorde...
Anderen bekeken ook