Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Steeds meer werkgevers vergoeden een beeldschermbril

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Anno 2024 doen we bijna niet anders: werken met beeldschermen. Daarmee wordt ook het beschermen van de ogen steeds belangrijker. Werkgevers erkennen dit en stellen steeds vaker beeldschermbrillen ter beschikking aan hun medewerkers. Door te investeren in een beeldschermbril kan verzuim verminderd worden en de productiviteit verhoogd worden.

Nu beeldschermwerk alleen maar toeneemt, is er een groeiende groep werknemers die te maken heeft met oogproblemen als gevolg van het werken achter een beeldscherm. Dit kan leiden tot symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, droge ogen, rugklachten en wazig zicht.

Een aangemeten beeldschermbril op sterkte kan hiervoor de oplossing bieden. Deze computerbrillen zijn ontworpen met speciaal glas waardoor je ogen zich minder hoeven in te spannen en minder snel vermoeid raken. Tevens hebben medewerkers met oogklachten recht op onderzoek en advies van een deskundige. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden.

Wat zijn de voordelen van een beeldschermbril op sterkte?

  • Beter zicht
  • Rust voor je ogen
  • Betere houding
  • Minder branderige ogen
  • Minder hoofdpijn

Werkgevers die investeren in beeldschermbrillen voor hun werknemers zien een vermindering van verzuim en de productiviteit toenemen. Ook medewerkers zelf ervaren vaak een verbetering van hun ooggezondheid en een vermindering van klachten die het gevolg zin van beeldschermwerk.

Het aantal werkgevers die voor hun werknemers in beeldschermbrillen op sterkte investeren groeit. En niet alleen het aantal aanvragen stijgt, ook de vergoeding per beeldschermbril is flink gestegen. Werkgevers worden zich steeds bewuster van het zorgen voor een veilige gezonde werkomgeving en een verbetering van de productiviteit van werknemers. Een goede computerbril hoort daar gewoon bij.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen