Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Vergoeding veiligheidsbrillen op sterkte in 2024

icon-reading-time

6

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer werknemers tijdens hun werk risico lopen op blootstelling aan stoffen of materialen die splinters of losse deeltjes kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij de juiste oogbescherming dragen, in de vorm van een veiligheidsbril. Maar hoe zit het eigenlijk met een veiligheidsbril op sterkte en de vergoeding door de werkgever in 2024?

Moet de werkgever een veiligheidsbril op sterkte vergoeden?

Het antwoord is ja. In het kader van de arbeidsveiligheid en de gezondheid is een werkgever verplicht om de beste arbeidsomstandigheden te waarborgen. Dit omvat het treffen van maatregelen om gevaren bij de bron aan te pakken en de blootstelling aan risico's te minimaliseren. Indien deze maatregelen niet haalbaar zijn, moet de werkgever persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals een veiligheidsbril, verstrekken.

Bron: Artikel 3 Arbeidsomstandighedenwet

Beoordelen via RI&E

Voordat een veiligheidsbril op sterkte wordt vergoed, moet de werkgever eerst beoordelen of andere beschermingsmaatregelen volstaan. Dit gebeurt door middel van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Als een veiligheidsbril noodzakelijk is voor de veiligheid van de werknemer en andere maatregelen zijn niet toereikend, dan moet de werkgever de kosten van een veiligheidsbril op sterkte vergoeden. Dit benadrukt het belang van de vergoeding van een veiligheidsbril door de werkgever als essentieel aspect van de arbeidsveiligheid.

Waar moet op worden gelet bij een veiligheidsbril op sterkte?

Ook in 2024 moet een veiligheidsbril op sterkte voldoen aan de strenge NEN-EN166 normering. Dit keurmerk garandeert dat de bril voldoet aan belangrijke veiligheidseisen, waaronder mechanische sterkte, brandbaarheid, corrosiebestendigheid, en dat de bril allergievrij en irritatievrij is bij contact met de huid. Een veiligheidsbril die aan deze normen voldoet, draagt het CE-keurmerk, een teken van betrouwbaarheid en kwaliteit.

Zakelijke klanten

Samenvattend, in 2024 ligt er een belangrijke verantwoordelijkheid bij werkgevers voor de vergoeding van veiligheidsbrillen op sterkte, zowel voor de bescherming van de gezondheid van werknemers als voor het voldoen aan de Arbowet. De waarborging van de juiste normering en kwaliteit, zoals vereist door de NEN-EN166 norm, is hierbij van cruciaal belang. Seeh biedt, in samenwerking met Hans Anders, niet alleen deskundig en goed advies, maar levert ook kwalitatieve veiligheidsbrillen op sterkte specifiek voor de zakelijke markt.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen