Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Meer dan 85% van de brildragers heeft multifocale glazen

icon-reading-time

4

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Multifocale brillen zijn een populaire keuze geworden voor mensen die zowel een correctie voor veraf als voor dichtbij nodig hebben.

Een multifocale bril heeft verschillende zones in het glas, elk ontworpen om scherp zicht op verschillende afstanden te bieden. Het bovenste gedeelte van het glas is bedoeld voor veraf kijken, terwijl het onderste gedeelte van het glas is aangepast voor dichtbij kijken. Dankzij deze unieke constructie kunnen brildragers naadloos schakelen tussen verschillende kijkafstanden zonder constant van bril te hoeven wisselen.

De populariteit van multifocale brillen is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen.

Vanwege hun functionele en esthetische voordelen is de populariteit van multifocale brillen aanzienlijk toegenomen. In plaats van afzonderlijke brillen te dragen voor veraf en dichtbij, kunnen mensen met een veiligheidsbril met leesgedeelte (multifocale brillen) genieten van het gemak van één enkele bril die beide correcties biedt. Zo heb je ook het gedoe niet meer van het steeds wisselen van brillen.

Dit zijn de voordelen van een multifocale bril.

  • Correctie voor veraf en dichtbij
    Met een multifocale bril kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. De bril biedt correctie voor zowel bijziendheid als verziendheid. Je hoeft niet langer van bril te wisselen bij het schakelen tussen verschillende kijkafstanden.
  • Gemak en comfort
    Een multifocale bril biedt naadloze overgangen tussen verschillende kijkafstanden. Je hoeft je bril niet constant op en af te zetten om te lezen, computerwerk te doen of objecten in de verte te zien. Dit zorgt voor meer gemak en comfort in het dagelijks leven.
  • Natuurlijke zichtervaring
    Multifocale brillen bieden een geleidelijke overgangszone tussen het dichtbij en veraf gedeelte. Hierdoor kun je een meer natuurlijke zichtervaring hebben, zonder hinderlijke onderbrekingen.
  • Verbeterde esthetiek
    Multifocale brillen hebben een naadloos ontwerp zonder zichtbare scheidingslijnen tussen de verschillende gezichtszones. Hierdoor zien ze er esthetisch aantrekkelijk uit.
  • Veelzijdigheid
    Multifocale brillen zijn geschikt voor verschillende activiteiten, zoals lezen, werken op een computer, autorijden en sociale interactie. Je hoeft niet te schakelen tussen verschillende brillen of lenzen, waardoor ze erg handig zijn in verschillende situaties.

Kortom, als je tot de 85% behoort die al een multifocale bril draagt, ben je zeker niet alleen. En als je nog geen multifocale bril hebt, zou dit wel eens de perfecte oplossing kunnen zijn om je zicht op alle afstanden te verbeteren en het gemak van één bril te ervaren.

Zoek je veiligheidsbrillen met leesgedeelte? Wij noemen het multifocale veiligheidsbrillen op sterkte. Ook leveren wij beeldschermbrillen in multifocale sterkte. Wij hebben een overzicht gemaakt met onze beeldschermbrillen op sterkte.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen