Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

Beeldschermbrillen op sterkte: zo stel je een effectieve regeling op voor jouw bedrijf

icon-reading-time

7

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Als werkgever wil je ervoor zorgen dat je medewerkers in een gezonde en comfortabele omgeving kunnen werken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het bieden van de juiste werkomstandigheden, waaronder het verstrekken van de juiste apparatuur en accessoires. Voor medewerkers die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen kan het dragen van een beeldschermbril op sterkte helpen om oogvermoeidheid te voorkomen en de gezondheid van hun ogen te beschermen.

Maar hoe kun je als werkgever een goede regeling voor beeldschermbrillen op sterkte opstellen?

Stap 1: Werkplekonderzoek

Om te weten welke werknemers baat zouden hebben bij een beeldschermbril op sterkte, is het belangrijk om een werkplekonderzoek te doen. Hiermee krijg je inzicht in welke werknemers veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen en of zij al een bril op sterkte dragen.

Volgens de wetgevinmoet een werkgever ervoor zorgen dat een oogonderzoek wordt uitgevoerd. Indien uit dit onderzoek blijkt dat een werknemer een beeldschermbril nodig heeft, dient de werkgever deze tot een redelijk bedrag te vergoeden.

Stap 2: Bepaal de vergoeding

Kies een betrouwbare leverancier die gespecialiseerd is in beeldschermbrillen op sterkte. Overleg met de leverancier welke opties er zijn binnen het budget dat je wilt vergoeden (exclusief btw). Bij Seeh (Hans Anders Zakelijk) kun je terecht voor beeldschermbrillen op sterkte van hoge kwaliteit, zonder verborgen kosten.

Let op, het is goed om te weten dat veel werkgevers het volledige bedrag van de bril vergoeden, omdat dit valt onder de Arbowetgeving en het goed werkgeverschap. In Nederland is het verplicht voor werkgevers om hun werknemers een veilige en gezonde werkplek te bieden. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden.

Stap 3: Bekijk de wet- en regelgeving

Volgens de wetgeving ben je als werkgever verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving, waar ook de bescherming van de ogen van werknemers die veel tijd achter een beeldscherm doorbrengen onder valt. Dit betekent dat werkgevers verplicht zijn om beeldschermbrillen op sterkte te vergoeden als dit nodig is voor het uitvoeren van het werk. De exacte richtlijnen kun je vinden in de Arbowetgeving.

Stap 4: Stel een regeling op

Op basis van het werkplekonderzoek en de vergoeding die je wil bieden, kun je een regeling opstellen voor de vergoeding van beeldschermbrillen op sterkte. Hierbij is het belangrijk om duidelijk te maken wie in aanmerking komt voor de vergoeding en wat de vergoeding inhoudt. Om de kosten van de brillen te beheersen en medewerkers de mogelijkheid te geven om de brillen te kiezen die passen bij hun specifieke behoeften en budget, kun je ook overwegen om een op maat gemaakte oplossing aan te bieden. Bij Seeh bieden wij bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen tussen een uitvoeringsregeling en een bedragsregeling.

Stap 5: Neem contact met een specialist

Het kan soms lastig zijn om een goede regeling op te stellen voor beeldschermbrillen op sterkte binnen jouw bedrijf. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen.
Het team van specialisten van Seeh kan je voorzien van meer informatie en advies op maat, zodat je de juiste beslissingen kunt nemen voor jouw bedrijf.
Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Seeh - Hans Anders Zakelijk


Stap 6: Communiceer de regeling met je medewerkers

Wanneer je een regeling hebt opgesteld voor de vergoeding van beeldschermbrillen op sterkte, is het belangrijk om deze duidelijk te communiceren aan je medewerkers. Zij moeten weten hoe zij een vergoeding kunnen aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Zorg ervoor dat de regeling op een overzichtelijke manier wordt gecommuniceerd, bijvoorbeeld via het intranet, een nieuwsbrief of een informatiebijeenkomst. Op deze manier weten alle medewerkers hoe zij een beeldschermbril op sterkte kunnen aanschaffen en wat zij vergoed kunnen krijgen.

Stap 7: Monitor en stel bij

Monitor de resultaten van de regeling en stel bij waar nodig. Het is bijvoorbeeld belangrijk om bij te houden of medewerkers tevreden zijn met de vergoeding en of deze voldoende is voor hun behoeften. Door de resultaten van de regeling te monitoren, kun je waar nodig aanpassingen doen om de regeling te verbeteren.

Tip: Bij Seeh (Hans Anders Zakelijk) kun je gebruikmaken van de Seeh Portal om inzicht te krijgen in de resultaten van de regeling. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoeveel medewerkers gebruikmaken van de regeling en hoeveel vergoedingen er zijn uitbetaald. Ook kun je nog openstaande bestelbonnen zien, zodat je weet wanneer het handig is om je medewerkers hierover te informeren.

Door de resultaten van de regeling te monitoren en waar nodig bij te stellen, zorg je ervoor dat de regeling optimaal blijft werken voor jouw bedrijf en jouw medewerkers.

Conclusie

Als werkgever is het belangrijk om te zorgen voor een gezonde en comfortabele werkomgeving voor jouw medewerkers. Het verstrekken van beeldschermbrillen op sterkte kan hier een belangrijk onderdeel van zijn. Door een goede regeling op te stellen, kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers de juiste brillen dragen en de kosten onder controle houden. Met Seeh heb je een betrouwbare partner die je kan helpen bij het opstellen van een regeling en het verstrekken van beeldschermbrillen op sterkte van hoge kwaliteit. Vraag een zakelijk account aan en profiteer van de zakelijke voordelen voor jouw bedrijf.

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen