Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op.

De brillenwereld is booming door beeldschermwerk en vergrijzing

icon-reading-time

5

minuten leestijd

Terug naar kennisbank

Met de toenemende afhankelijkheid van digitale apparatuur in zowel professionele als persoonlijke settings, zien we een exponentiële groei in de vraag naar brillen die de ogen beschermen tegen de schadelijke effecten van langdurig schermgebruik. Het belang van bescherming wordt steeds meer erkend op werkplekken en de computerbril, of beeldschermbril, wordt geleidelijk een standaardonderdeel in de werkomgeving. Deze brillen zijn specifiek aangepast aan de afstand tussen de gebruiker en het computerscherm, waardoor ze niet alleen visuele correctie bieden maar ook bescherming tegen blauw licht dat vermoeidheid en slaapstoornissen kan veroorzaken.

De brillenwereld maakt een ongekende groei door dankzij de toename van beeldschermwerk en de vergrijzende bevolking

De vraag naar brillen wordt verder aangewakkerd door de vergrijzing van de bevolking. Veel ouderen ervaren verslechterend zicht en andere ooggerelateerde problemen, die worden versterkt door langdurige blootstelling aan digitale schermen. Dit heeft geleid tot een groeiende behoefte aan beeldschermbrillen die zowel correctie bieden voor zichtproblemen als bescherming tegen blauw licht. Met de verwachting dat het aantal ouderen blijft stijgen tot tenminste 2050, zal de vraag naar beeldschermbrillen waarschijnlijk alleen maar toenemen.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de behoefte aan brillen toe omdat de ooglens verhardt en de spieren die de lens helpen focussen, harder moeten werken. Dit maakt scherp zien mogelijk, maar is tegelijkertijd vermoeiend. Problemen met het zicht beginnen vaak rond de leeftijd van 44 jaar, waardoor de meeste mensen vanaf die leeftijd een leesbril nodig hebben. Computerbrillen worden snel daarna een noodzaak omdat de afstand tot het beeldscherm na leesbrilafstanden het kortste is.

Beeldschermbrillen op sterkte

Beeldschermbrillen op sterkte zijn ontworpen om de juiste correctie te bieden voor zichtproblemen, terwijl ze ook bescherming bieden tegen schadelijk blauw licht. Deze brillen zijn afgestemd op de individuele behoeften van de drager, rekening houdend met factoren zoals de afstand tot het beeldscherm en de specifieke kijkgewoonten.

Naarmate de vergrijzing van de bevolking toeneemt, wordt verwacht dat de vraag naar beeldschermbrillen op sterkte alleen maar zal groeien. De rol van deze brillen wordt steeds prominenter, waardoor mensen van alle leeftijden kunnen genieten van een helder zicht en vermoeidheid van de ogen kunnen verminderen tijdens langdurig gebruik van digitale apparaten.

Lees het volledige FD artikel hier

seeh-logo

Wij voorzien bedrijven van passende oog- en gehoorbescherming. In samenwerking met Hans Anders bieden wij daarbij gratis advies en een eenvoudig bestelproces aan.

Met de hoogste klanttevredenheid en beoordeling in de zakelijke markt, zijn wij de betrouwbare keuze voor jouw bedrijf.

Zakelijk account aanmaken
Exclusieve partner van
hans-anders-zakelijk

Ontdek meer artikelen