Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Nieuws

Hoe zorg je voor een comfortabele (thuis)werkplek?

Jeroen

2/9/2022

Wist je dat bijna 4 op de 10 werknemers ten minste 6 uur per dag met een beeldscherm werkt? Nu we massaal thuiswerken is dit aantal zelfs vele malen hoger. Dit kan tot allerlei vervelende klachten leiden zoals: vermoeide ogen, gevoeligheid voor licht en zelfs nek- of rugpijn. Herkenbaar?

Met onze partner Hans Anders hebben wij de oplossing gevonden om deze klachten te voorkomen: de beeldschermbril. Meer weten over deze bril? Lees snel verder.

wat is een beeldschermbril

De naam zegt het eigenlijk al: een beeldschermbril zorgt voor scherp zicht achter je computer, tablet of smartphone. Welke sterkte je ook hebt, door het speciale glas hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Daarbij zorgt de beeldschermbril ervoor dat je niet meer met een gespannen houding achter je beeldscherm zit. Kortom, met een beeldschermbril verhoog je je eigen werkcomfort tijdens het thuiswerken of op kantoor en voorkom of minimaliseer je vervelende lichamelijke klachten.

waarom is een beeldschermbril belangrijk

Het is het einde van een werkdag. Laptops worden dichtgeklapt, computerschermen gaan op zwart. Medewerkers bewegen zich de avond in. Grote kans dat een deel van je medewerkers kampt met nek- of rugklachten. Andere hebben last van geïrriteerde ogen of vallen lastiger in slaap door het schadelijke blauwe licht van hun scherm.

Waarom een beeldschermbril belangrijk is? Zodat medewerkers geen klachten krijgen van het uitvoeren van hun werkzaamheden achter hun beeldscherm. Zodat medewerkers zich goed voelen, tijdens en na hun werkdag. Zodat de productiviteit van je bedrijf hoog blijft.

wat zegt de Arbowet over de beeldschermbril

Vanuit de Arbowet is iedere werkgever verplicht ervoor te zorgen dat werknemers veilig hun werk kunnen doen. Ook beeldschermwerk mag geen gevaar opleveren voor iemands veiligheid en gezondheid. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld: voorafgaand aan de beeldschermwerkzaamheden of bij het ontstaan van oogklachten, moeten werkgevers hun werknemers de mogelijkheid bieden om een oogonderzoek te ondergaan. Wanneer er wordt geconstateerd dat een beeldschermbril kan helpen tegen de klachten, is de werkgever verplicht de kosten voor de beeldschermbril te vergoeden. Werknemers die een leesbril nodig hebben en beeldschermwerk verrichten, hebben standaard recht op een beeldschermbril vergoed door hun werkgever.

is de vergoeding fiscaal aftrekbaar

Je kunt de kosten voor een beeldschermbril aftrekken bij de Belastingdienst. Maar dan moet het wel onder de werkkostenregeling vallen:

  • Op grond van de werkkostenregeling wordt de waarde van een beeldschermbril voor loonheffingen op nihil gewaardeerd. Je mag geen vergoeding vragen van je werknemer.
  • De beeldschermbril moet op de werkplek van de werknemer blijven.
  • Gebruikt de werknemer de beeldschermbril ook voor privédoeleinden? Dan wordt de bril alleen onbelast verstrekt als deze voor ten minste 90% zakelijk wordt gebruikt.

Is de beeldschermbril niet aangewezen voor de werkkostenregeling? Dan wordt de vergoeding aangemerkt als loon in natura en dus belast.

wat kan Seeh voor mij betekenen

Wij begrijpen hoe belangrijk scherp zicht is, en wij begrijpen ook wat bedrijven allemaal voor hun medewerkers moeten doen. Daarom kiezen wij voor ontzorgen: via ons bestel- en beheerplatform wordt het aanvragen, bestellen en de administratieve afhandeling makkelijk. Na bestelling is het mogelijk om in iedere dichtstbijzijnde Hans Anders winkel een bril te laten aanmeten. Jij focust je op je medewerkers, wij doen de rest.

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor