Hulp nodig? Bel ons gerust 085 065 3056
Beeldschermbrillen

Verschil computerbril, leesbril of gewone bril

Jeroen de Groot

2/9/2022

Bij mensen die veel en intensief achter de computer zitten kunnen klachten ontstaan. Bijvoorbeeld minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn, brandende ogen maar ook slapeloosheid. Computerbrillen zijn bedoeld om het comfort bij beeldschermwerk te verhogen en klachten te voorkomen of te minimaliseren. Om gewoon lekker te kunnen werken. Maar wat is het verschil met een leesbril en een 'gewone' bril?

Computerbril op sterkte

Dat veel en intensief achter de computer zitten niet goed voor je is, dat wisten we al. Het kan tot allerlei nare klachten leiden als minder scherp zicht, vermoeidheid, hoofdpijn of nekpijn. Dat is waar de computerbrillen van Seeh om de hoek komen kijken. Een computerbril biedt de oplossing voor klachten die ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Ze bieden je ogen de juiste ondersteuning om goed en langdurig te kunnen werken, zonder dat dit tot klachten leidt. Want dat is wat je van een fijne werkplek mag verwachten.

Moet de werkgever een computerbril vergoeden? We leggen het je graag uit in ons kennisartikel over een bril van de baas.

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen worden ingezet bij statische werkzaamheden, zoals werkzaamheden waarin veel lees- en beeldschermwerk verricht wordt op dezelfde werkplek. Deze glazen worden vooral ingezet bij medewerkers met een leeftijd van ongeveer 38 t/m 42 jaar.

Multifocale glazen

Multifocale glazen combineren sterkte voor veraf met sterkte voor dichtbij, zonder dat het aan de glazen te zien is. Met multifocale glazen schakel je gemakkelijk tussen dichtbij, het tussengebied en veraf doordat de glazen een natuurlijk verloop hebben van plus- naar minsterkte.
Voor de multifocale computerbrillen hebben we gekozen voor Workforce Nearview, Midview en Longview. Deze glazen hebben verschillende sterktes; voor dichtbij, het tussengebied en veraf. De afstanden in de glazen worden afgestemd tussen 40 centimeter en maximaal 6 meter ver goed kunnen zien. Dit zorgt ervoor dat je in een natuurlijke houding achter je beeldscherm kunt zitten en ook goed je andere werkzaamheden kunt uitvoeren. Eigenlijk overal dus.

Computerbril verschil

Computerbril versus leesbril

Vanaf een leeftijd van ongeveer 43 jaar gaan je ogen over het algemeen achteruit. Vaak wordt het dan moeilijker om op korte afstand goed te zien. Een leesbril biedt dan uitkomst. Een leesbril is geschikt voor een leesafstand van 30 tot 35 centimeter, maar een beeldscherm staat vaak op een afstand van 50 tot 60 centimeter waardoor je alsnog klachten kunt krijgen. Daarvoor is een computerbril geschikt. Perfect voor iedereen die langdurig beeldschermwerk verricht.

Computerbril op sterkte

Verschil tussen leesbril, gewone multifocale bril en computerbril van Hans Anders

Multifocale computerbril versus een gewone multifocale bril

Een multifocale bril is een goede keuze voor de meeste dagelijkse situaties. Alleen is een multifocale bril voor op het werk slechts van beperkte waarde. Dat komt omdat een multifocale bril twee optimale kijkgebieden heeft. Een deel voor dichtbij en een deel voor veraf. Het kijkgebied voor de tussenafstand is erg smal. Tijdens het werken achter een computer kijk je ook door het onderste deel van de brillenglazen naar je beeldscherm. Hierdoor til je je hoofd op om alles goed te kunnen zien. Wanneer je een lange tijd in deze onnatuurlijke houding zit, wordt er veel druk op je nek en schouders gelegd.

Lees in deze blog meer over een computerbril voor veraf.

Een computerbril biedt dan de oplossing voor klachten die kunnen ontstaan door kantoorwerkzaamheden. Een computerbril is een bril die optimaal zicht geeft wanneer je beeldschermwerk verricht. Het glas is speciaal gemaakt om dichtbij, midden-ver en ver comfortabel te kijken. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je scherp ziet en een goede werkhouding aanneemt achter de computer. Dit in tegenstelling tot de gewone multifocale bril en de leesbril, waarmee je een onjuiste houding kunt aannemen achter de computer, wat vervolgens kan resulteren in o.a. nek- en schouderklachten.

Oogmeting en advies

Oogmetingen en daarbij behorende adviezen worden verricht door goed opgeleide en gediplomeerde medewerkers van Hans Anders.
Bij het aanmaken van een bestelbon wordt een aantal vragen doorlopen waardoor we je helpen de juiste beeldschermbril te kiezen. Je maakt zelf de keuze in welke mate je medewerkers en de opticien van Hans Anders de vrijheid hebben om de best mogelijke computerbril te bepalen. Onze specialisten helpen je graag bij het invullen van je eerste bestelformulieren.

Monturen

De keuze van het montuur bepaal je zelf. Op het bestelformulier kun je als werkgever vooraf aangeven of gekozen mag worden uit de gehele huiscollectie van Hans Anders, of dat er tegen een geringe meerprijs ook gekozen mag worden uit de collectie van A-merken: een assortiment van meer dan 750 modellen dat constant wordt vernieuwd.

Regel direct goede bescherming voor jouw medewerkers.

Geniet van zakelijke voordelen. Met meer dan 20 jaar ervaring geven we je graag gratis advies en helpen we je met een eenvoudig bestelproces.

  • Meld je vrijblijvend aan als klant
  • Exclusieve partner van Hans Anders
  • Meer dan 5.500 bedrijven gingen je voor