Doorgaan naar inhoud

Lees alle blogs

Veiligheidsbrillen

Hoe goed zijn Trivex brillenglazen?

Oct 01, 2021 Eva de Jong

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Trivex brillenglazen. Maar hoe goed zijn deze Trivex brillenglazen? We leggen het je graag uit in onze blog.

Wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

Sep 21, 2021 Eva de Jong

Van een werkplek verwacht je dat je er veilig kunt werken. Maar wanneer je zicht verminderd is, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden. Sommige werkomstandigheden eisen dan extra bescherming voor jouw ogen, want tijdens deze werkzaamheden komen er vaak schadelijke stoffen en/of materialen vrij waar we geen rekening mee houden. Een gewone bril kan deze bescherming dan niet bieden. Daarom zijn er veiligheidsbrillen op sterkte. Maar wat kost een veiligheidsbril op sterkte?

Moet ik als werkgever een veiligheidsbril vergoeden?

Sep 16, 2021 Jeroen

Een werkgever moet zorgdragen voor de veiligheid en gezondheid van zijn werknemers. Wanneer zij tijdens hun werk in aanraking komen met stoffen of materialen die splinters en/of losse deeltjes kunnen afgeven, is het belangrijk dat zij hun ogen beschermen, in de vorm van bijvoorbeeld een veiligheidsbril op sterkte. Om werknemers te beschermen zijn er een aantal regels opgesteld.

Beeldschermbrillen

Bril van de baas? Dit is hoe het zit in 2021

Oct 08, 2021 Jeroen

Een bril van de baas. Het klinkt te gek, maar hoe zit het nou echt? We leggen het je graag uit, want met 20 jaar ervaring hebben we een goed beeld over de vergoeding van de beeldschermbril. Wist je bijvoorbeeld dat de beeldschermbril een Arbovoorziening is volgens artikel 20.1.9. van het Handboek Loonhef?

Wat doet een beeldschermbril?

Sep 22, 2021 Jeroen

Een beeldschermbril op sterkte, je hoort er laatste tijd veel over. Wellicht heb je al medewerkers gehad die hier een vergoeding voor hebben gevraagd. Of ben je zelf nu op zoek naar meer informatie, om uiteindelijk tot een regeling te komen voor je medewerkers. Maar wat is een beeldschermbril? En wat doet een beeldschermbril eigenlijk?

Beeldschermbril online bestellen?

Sep 21, 2021 Jeroen

Stel je voor, je medewerker heeft een beeldschermbril nodig en vraagt aan jou om een vergoeding hiervoor. Hoe pak je dit aan? Je wil wel een beeldschermbril op sterkte bestellen, maar dan zonder administratieve rompslomp. Wil je net als ruim 4500 andere bedrijven ook makkelijk beeldschermbrillen op sterkte bestellen? Lees dan verder.

Wat kost een beeldschermbril op sterkte?

Sep 21, 2021 Eva de Jong

Een beeldschermbril op sterkte is een goede optie wanneer je een groot deel van je tijd besteed achter een scherm of als je wel eens klachten ervaart, zoals rug- en nekpijn of vermoeide ogen. Een beeldschermbril op sterkte zorgt namelijk voor scherp zicht achter je computer, tablet of smartphone. Welke sterkte je ook hebt, door het speciale glas hoeven je ogen zich minder in te spannen en raken ze minder snel vermoeid. Daarbij zorgt de beeldschermbril ervoor dat je niet meer met een gespannen houding achter je beeldscherm zit. Kortom, met een beeldschermbril verhoog je je eigen werkcomfort tijdens het thuiswerken of op kantoor. Maar wat kost een beeldschermbril eigenlijk?

Otoplastieken

8 Beroepen waar je oordoppen voor je werk nodig hebt

Oct 15, 2021 Jeroen

Veel werkenden worden dagelijks blootgesteld aan schadelijke geluidsniveaus. Het is dan ook niet voor niets dat gehoorschade één van de meest gemelde beroepsziekten is. Het zijn niet alleen de meest voor de hand liggende beroepsgroepen waar men op het werk veel met gehoorschade te maken krijgt. Bekijk de lijst met 8 beroepen hieronder maar.

Hoe werkt het aanmeten van otoplastieken?

Sep 27, 2021 Eva de Jong

Gehoorbescherming is zo uniek als een vingerafdruk, omdat het individueel wordt aangemeten. Deze gehoorbeschermers worden individueel op maat gemaakt, waardoor de gehoorbescherming erg comfortabel aanvoelt. Maar hoe laat je otoplastieken aanmeten op locatie? Wij vertellen je graag meer hierover.

Hoe zit het met de vergoeding door de werkgever voor Otoplastieken?

Sep 16, 2021 Jeroen

Of je nu werkt in de bouw, in de industrie, in de beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf, je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Eén van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming. Het kan leiden tot een hoger ziekteverzuim en een hoger risico op bedrijfsongevallen. Daarom is preventie door middel van de juiste gehoorbescherming erg belangrijk.

Het belang van gehoorbescherming

Aug 06, 2021 Jeroen

Of je nu werkt in de bouw, in de industrie, in de beveiliging, in het ziekenhuis of zelfstandig werkt als klusbedrijf, je krijgt te maken met hard geluid dat jouw gehoor kan beschadigen. Natuurlijk zijn er nog veel meer sectoren waar schadelijk geluid voorkomt. Eén van de hoofdoorzaken van gehoorschade op het werk is onvoldoende gebruik van gehoorbescherming.